Fırında Kaşarlı Mantar Sote

Malzemeler - 
- 1 kilo mantar
- 4 adet biber
- orta boy kuru soğan
- 2 orta boy domates
- 2 adet kırmızı dolmalık biber
- Kaşar peyniri
- zeytin yağı
- 2 adet havuç
- Tuz

Yapılışı
Soğan zeytin yağında pembeleşinceye kadar tavada kavrulur. Ardından havuçlar sonra biberler diriliklerini ölünce ye kadar kavrulur sonra mantarlar ufaksa doğramaya gerek büyüklerse 4 parçaya bölünür tavaya eklenir 5 dakika kadar mantarları da kavurduktan sonra domatesler ve tuz eklenir. Domatesler erimeye başlayınca ocaktan alınır ve kaselere konup üzerine kaşar konup fırına verilir. Önceden ısıtılmış fırında kaşarlar iyice eriyinceye kadar pişirilir.



Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder