Sütsüz Krep



Sütsüz Krep Malzemeleri
2 Bardak un
3 Su
2 Yumurta
Tuz
Sıvıyağ

Sütsüz Krep Hazırlanışı
Unu bir kaba boşaltıyoruz, yumurtaları tek tek karıştırıyoruz. Yeterli miktarda tuzu ekliyoruz. Malzememizi yavaş yavaş sulandırıyoruz. Krep hamurunun pütürsüz olması gerekir. Hamurun tüm malzemelerini çırpa teli ya da mikserle karıştırıyoruz. Krepler teflon ya da seramik tavada yapılmalıdır.tavamızı fırça ya da peçete yardımıyla sıvı yağımızı kullanarak yağlıyoruz. yağladığımız tavaya hazırladığımız krepten 1 kepçe döküyoruz. Krepimizin  her tarafa yayılması için tavayı hafiften sallayıp çeviriyoruz. Spatula yardımıyla hafifçe kenarından kaldırıp bakabiliriz krep istediğimiz kvama geldiğinde, Diğer tarafı çevirmek için ister havada döndürerek (Bence krep yapmanın en havalı yeri burasıdır. korkmayın denemekten vazgeçmeyin bir gün herkes krepi havada çevirmenin mutluluğunu yaşayacaktır), kendinizi hazır hissetmiyorsanız krepi  spatula yardımıyla çevirebilirsiniz. Aynı işlemi kalan kreplerimize de uygulayarak kreplerimiz hazır hale getirilir


Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder