MALZEMELER:
25'er adet kofik (kurutulmuş dolmalık biber ve patlıcanın mahalli adı)
750 gr Pirinç
5 adet kuru soğan
2 su bardağı zeytinyağı
Yeteri kadar tuz
Karabiber
kırmızı biber
25'er adet kofik (kurutulmuş dolmalık biber ve patlıcanın mahalli adı)
750 gr Pirinç
5 adet kuru soğan
2 su bardağı zeytinyağı
Yeteri kadar tuz
Karabiber
kırmızı biber
HAZIRLANIŞI:
Kofikler sıcak suda haşlanır. Ayrı bir tencerede ince
ince kıyılan soğanlar pembeleşince yıkanmış pirinç ve diğer baharat ve tuz karıştırılarak
kavrulur. Pirinç ölçüsü ile bir ölçü su ilave edilerek suyunu çekene kadar
pişirilir. Bu pilav haşlanan kofiklerin içerisine doldurulur. Bir ölçü suyla da
kofikler pişirilir.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder