Malzemeler
- 1- 4 adet boy sert domates
- 2- 4 çorba kaşığı garnitür (haşlanmış patates, havuç ve bezelye)
- 3- 3 kaşık mayonez (tercihan light olan)
- 4- 1 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu
- 5- Tuz, karabiber
Yapılışı
Domateslerin sap kısımları alta gelecek şekilde üstten bir kapak keserek
çıkarıyoruz. Domateslerin içlerini bir çay kaşığı yardımıyla oyarak
çıkartıyoruz. Çekirdek ve sulu kısımlarını aldıktan sonra biraz da
etli kısımdan alabildiğimiz kadar alıyoruz ve içinin suyu süzülsün diyerek
baş aşağı bekletiyoruz.
Bu arada garnitürün içine mayonez ve ince kıyılmış dereotu ile tuz ve biberini
de koyduktan sonra karıştırıyor ve domateslerin içine dolduruyoruz. Bu arada
kesmiş olduğumuz domateslerin kapaklarını da üzerlerine şapka olarak oturtuyor
ve dereotu ile süsleyerek servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder