Patates Püresi

Malzemeler
  • - 4-5 adet patates
  • - 1 çay bardağı süt
  • - 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • - 1 yemek kaşığı tereyağ
  • - Tuz




Yapılışı 

Patatesleri soyup üzerini geçecek kadar su koyup tencerede yumuşayıncaya kadar kaynatalım. Patatesler pişince süzgeçten süzüp tavaya alalım, tereyağıyla birlikte iyice ezelim.
    Sütünü, tuzunu ilave edip çekene kadar pişirelim. Ocaktan alıp. Kaşar peyniri ilave edip eriyene kadar karıştıralım. Rondo dan ya da blender dan geçirip pürüzsüz hale getirelim. Püremiz hazır afiyet olsun. Et ve köfte yemeklerinin yanında servis yapabilirsiniz.

    Afiyet Olun.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder