Köfte Malzemeleri;
-600 gr dana kıyma
-1 çay bardağı pirinç
(sadece yıkanmış olması yeterli )-1 yumurta akı
-1 adet soğan
-1 tatlı kaşığı salça
-1 yemek kaşığı un
-2-3 dal maydanoz (ince şekilde kıyılmış)
-Tuz
-1-2 çay kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı kimyon
Terbiyesi Malzemeleri;
-1 yumurta sarısı (akı köftenin içine koyuluyor)
Köfetelerin Yapımı:
- Soğanı rendele yelim sonra bütün köfte malzemeleri derin bir kasede eklenerek yoğurulur.
- Yoğrulan köfte misket şeklinde yuvarlanır. Una bulanarak tepsiye dizilir ve dinlenmesi için bekletilir.
- Tencerede yağ eklenir ( ben yağ eklemiyorum bana göre köftenin yağı yeterli geliyor siz ekleyebilirsiniz. )
- Üzerine 3 su bardağı ılık su ve tuz koyulur. Su kaynayınca ilk önce havuçlar ( geç piştiğinden ) 5 dakika kadar kaynatılır ardından patatesler eklenir 5 dakikada beraber dirilikleri ölür ve una bulanmış köfteler tencereye eklenir. Suyu az gelirse kaynamış su eklenebilir.
- Sık olmasa da kaynarken karıştıralım.
- Limon suyunun içine yumurta sarısı eklenir çırpılır. Yarım kepçe çorbanın suyunu terbiyemizin içine eklerken karıştırmaya devam edelim .
- Köftelerimizi piştikten sonra tencereye terbiyeyi ekleyelim yavaş yavaş sürekli karıştıralım..
- Daha sonra ara ara karıştırılarak 5-8 dk daha kaynatılır.
Terbiyeli köftemiz hazır.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder