Elazığ Sırın


Malzemler

250 gr un
400 gr yoğurt
2 diş sarmısak
50 gr tereyağ
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Tuz




Yemeğin Yapılışı
Un tuz ve bir bardak suyun üçte ikisini bir kaseye koyarak yoğurun ve düzgün bir
hamur elde edin. Hamuru iki eşit parçaya ayırın, oklavayla iki yufka açın. Yufkaları sac üzerinde hafifçe pişirin ve sararak rulo yapın. Ruloları iki santim genişliğinde keserek kesik yüzeyleri yukarı gelecek biçimde servis tabağına dizin.
Sarımsağı ezin ve yoğurtla karıştırın. Sarmısaklı yoğurdu ruloların üzerine dökün.
Tereyağı bir tavada kızdırarak toz kırmızıbiberi ilave edin. Biberli tereyağı yoğurdun üzerine gezdirin, bekletmeden servis yapın.
Ruloların içine isteğe göre pişmiş kıyma yada tavuk parçaları konabilir.




Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder