Malzemeler
- 4 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı sarısı ve akı ayrılacak)
- 2 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 3-4 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un ( bardak tam dolu olsun)
Yapılışı
- Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaların sarısı ve toz şekeri derin bir kaba koyup mikserin yüksek devriyle en az 4-5 dakika, şeker eriyip karışım bembeyaz oluncaya kadar çırpın. Sıvıyağ, süt ve kakaoyu ilave edip 3-4 dakika daha çırpın.
- Bu karışımdan bir su bardağı kadar alıp ayırın.
- Kalan kek hamuruna vanilya, kabartma tozu ve unu katıp 2-3 dakika daha çırpın.
- Fırına dayanıklı büyük boy bir dikdörtgen cam kalıbı yağlayın. (büyük boy bir kelepçeli kek kalıbı da kullanabilirsiniz)
- Hazırladığınız hamuru bu kalıba aktarın. Fırını 180 derceye ve alt üst konuma ya da turbo kek ayarına getirin.
- Keki 5 dakika önceden ısıttığınız fırında 40-45 dakika kadar pişirin. Kürdan sokarak kekin pişip pişmediğini kontrol edin. Pişen keki fırından çıkarın. Soğuması için bir kenarda 30 dakika bekletin.
- Ayırdığınız bir bardak sosu kekin üzerine gezdirip dilimleyerek servise sunun.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder