Malzemeler
3 boğum ıspanak
1 orta bor kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Yarım cay bardağı pirinç
1 yemek kaşığı sıvı yağ ( zeytin yağı )
Tuz
Yapılışı
Ispanaklar 4 yada 5 parça halinde doğranır. Bol su ile yıkanır. Suyu süzüldükten sonra sadece ıspanaklar tencereye konur. Kendisi su salacağın dan hiç su eklemiyoruz.
Kendi suyu ile haşlandıktan sonra suyu süzülür. Tencerede küçük doğranmış soğanlar 2 kaşık sıvı yağ ile kavrulur salça eklenir salça çok fazla kavrulmadan ıspanaklar eklenip biraz daha kavrulur.

Ardından pirinç eklenir. Kaynamaya çıkınca tuzu eklenir. Pirinçler piştikten sonra ocaktan alınır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder