Baklava Yufkası ile Kadayıf Sarma



Malzemeler
Baklava yufkası tepsinizin boyutuna göre
300g taze kadayıf
250g tereyağı
Ceviz

Şerbeti için
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu

Yapılışı

Şeker ve su küçük bir tencereye alınır. 10dk kadar kanadıktan sonra limon suyu eklenir. 5 dk daha kaynatılıp ocaktan alınır, soğumaya bırakılır.

Tereyağı bir tavada eritilir. Kadayıfın üzerine 4-5 yemek kaşığı tereyağı alınarak kadayıflar harmanlanır. 1 tane baklava yufkası tezgaha serilir, üzerine tereyağı sürülür. Kısa kısmına kadayıf yerleştirilerek üzerine ceviz serpilir rulo şeklinde sarılır. Hazırlanan rulo yağlanmış fırın kabına yerleştirilir. İki parmak uzunluğunda kesilir. Üzerine kalan tereyağı sürülür. 185 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Yaklaşık 25-30dk. Fırından alınan sıcak tatlının üzerine ılınmış olan şerbet dökülür. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun

Emine hanıma tarifi bizimle paylaştığı için teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder