1
yumurta
1 Türk
kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
5
su bardağı un
Su
150
gr eritilmiş margarin
İÇ
MALZEMESİ
750
gr kadar ıspanak
250
gr beyaz peynir veya lor
1
adet kuru soğan
1
tatlı kaşığı tuz
1
tatlı kaşığı karabiber
1
tatlı kaşığı kırmızı biber
YAPILIŞI
Ispanakların
yapraklarını doğrayıp kumu gidinceye kadar bol suda yıkayın,bir süzgece alın
suyu gidinceye kadar süzdürün. Suyunu süzdürdüğünüz ıspanağı genişçe bir
kaseye alıp içine soğanı yemeklik doğrayın,peynir,tuz,karabiber ve kırmızı
biberi ekleyin.(tuzunu peynirin tuzuna göre kendiniz ayarlayın)
Hamur
malzemelerini karıştırın kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayıp yarım
saat dinlendirin.
Hamuru
16 eşit parçaya ayırın 4 lü gurup yapın ilk guruptaki dört hamuru teker teker
pasta tabağı büyüklüğünde açıp aralarına eritilmiş margarin sürün üst üste
koyun en üsttekine sürmeyin hepsini birlikte oklavayla açın, açılan
hamuru ortadan ikiye bölüp fırçayla güzelce yağlayın düz kısmına hazırladığımız
ıspanaklı içi koyup rulo şeklinde sarın yağlanmış yuvarlak tepsiye fazla sıkı
olmayacak şekilde sarın (fazla sıkı sararsanız üstleri pişer araları çiğ kalır)
Diğer yarısını da yağlayıp içini koyun rulo yapın diğer sardığımız hamurun
bitiminden başlayarak sarın.
Diğer
dörtlü grupları da aynı şekilde açarak böreği hazırlayın ve tepsiyi
doldurun, üzerlerine fırçayla yağ sürerek önceden ısıtılmış 200 derece ısıtılmış
fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder