Ispanaklı Börek

 MALZEMELER
1 yumurta
1 Türk kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
5 su bardağı un
Su
150 gr eritilmiş margarin

İÇ MALZEMESİ
750 gr kadar ıspanak
250 gr beyaz peynir veya lor 
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber



YAPILIŞI

Ispanakların yapraklarını doğrayıp kumu gidinceye kadar bol suda yıkayın,bir süzgece alın suyu gidinceye kadar süzdürün. Suyunu süzdürdüğünüz ıspanağı genişçe bir kaseye alıp içine soğanı yemeklik doğrayın,peynir,tuz,karabiber ve kırmızı biberi ekleyin.(tuzunu peynirin tuzuna göre kendiniz ayarlayın) 
Hamur malzemelerini karıştırın kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayıp yarım saat dinlendirin.

Hamuru 16 eşit parçaya ayırın 4 lü gurup yapın ilk guruptaki dört hamuru teker teker pasta tabağı büyüklüğünde açıp aralarına eritilmiş margarin sürün üst üste koyun  en üsttekine sürmeyin hepsini birlikte oklavayla açın, açılan hamuru ortadan ikiye bölüp fırçayla güzelce yağlayın düz kısmına hazırladığımız ıspanaklı içi koyup rulo şeklinde sarın yağlanmış yuvarlak tepsiye fazla sıkı olmayacak şekilde sarın (fazla sıkı sararsanız üstleri pişer araları çiğ kalır) 
Diğer yarısını da yağlayıp içini koyun rulo yapın diğer sardığımız hamurun bitiminden başlayarak sarın.
Diğer dörtlü grupları da aynı şekilde açarak böreği hazırlayın ve tepsiyi doldurun, üzerlerine fırçayla yağ sürerek önceden ısıtılmış 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder