Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
1 adet orta boy kuru soğan
3-4 adet domates
3-4 adet yeşil sivri biber
6-8 adet yeşil soğan
1 demet maydanoz
1/2 demet dere otu
1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
2 adet limon
1/2 çay bardağı zeytin yağı
arzuya göre tuz,
karabiber,
kimyon
isteğe göre pul biber
Yapılışı
Bulguru yaklaşık 2 su bardağı ılık su ile kabartınız kuru soğanı salçayla ocak da kavurun. Bütün yeşillikleri ince ince kıyınız bulgur kabarınca; salçaları,baharatları ve yağı koyup ovuştura ovuştura karıştırın yeşillikleri ve limon suyunu koyup tekrar karıştırın.. ben domatesli sevmediğim için koymuyorum ama sevenler için; domatesin kabuklarını soyup küçük kübik şekilde kesin ve kısıra ilave edin.. NOT:eğer yeşil soğan yoksa(kışın zor bulunuyor) 2 adet kuru soğan koyabilirsiniz.Soğanların birini ince kıyıp yağda azıcık öldürüp ekleyin diğerini de ince kıyıp ekleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder