- 500 gr kıyma
- 2,3 adet biber
- 3,4 adet domates
- sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı salça
Köfte için;
- 500 gr kıyma
- 2 adet rendelenmiş soğan
- ince kıyılmış maydanoz
- tuz, karabiber, kimyon
- 1 su bardağı galeta unu yada ekmek içi
- 1 adet yumurta
- 2,3 diş sarımsak
Yapılışı
Öncelikle köfteler hazırlanır. Kıyma soğan maydanoz galeta unu (ekmek içi ) yumurta ve sarımsak la beraber yoğurulur. Yuvarlatılarak avuç içine doğru biraz bastırılıp yasallaştırılır. Patatesler soyulduktan sora yuvarlar olarak doğranır. Tepsiye 1 patates 1 köfte olarak dizilir isteğe göre tepsinin yanlarına yada ortasına nasıl istenirse domates ve biberler dizilir tepside salça uyla inceltilip tepsiye dökülür. Tepside 1 parmak mesafe kalana kadar su konur. Isınmış fırında orta sıcaklıkta yaklaşık 40 dakikada pişirilir. ( Tepsiye dizme işlemini yapmadan patates ve köfteleri ayrı ayrı kızarttıktan sonrada tepsiye dize bilirsiniz kısık ateş de yaklaşıl 25 dakikada pişirilir. )
Afiyet olsun.
Tarif için Buse hanıma teşekkür ederiz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder