Krokan Tarifi

MALZEMELER
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 3-4 damla limon suyu
- 1 su bardağı badem / fındık / yer fıstığı / ceviz      veya yarım su bardağı susam

YAPILIŞI
Şekeri kehribar rengi olana kadar kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak eritin. Tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Limon suyunu ve tercih ettiğiniz kuruyemişi (ister bütün halde, ister rondodan geçirip) şekere ilave edin. 1-2 dakika kadar iyice karıştırarak harmanlayın, ateşten alın. (Tercihiniz susam ise, önceden yağsız bir tavada rengi dönene kadar kavurup öyle şekere ilave edin.) Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve krokanı üzerine dökün. Tahta kaşıkla düzleyip ince bir tabaka olacak şekilde yayın. Soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra istediğiniz büyüklükte kırıp şeker gibi servis edebilir ya da robottan geçirip pastaların ve tatlıların üzerinde dekor olarak kullanabilirsiniz. (Şekilli kesmek istiyorsanız, çok fazla soğuyup katılaşmasını beklemeden pizza bıçağı ile kesebilirsiniz.) Hazırladığınız krokanları cam kavanoza koyup, serin ve kuru ortamda, hava almayacak şekilde ağzı sıkıca kapalı olarak 1 ay kadar muhafaza edebilirsiniz.
Ben resimde olduğu gibi sadece fındık ile hazırladım.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder